Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Saab tecknar stororder

2019-12-02 12:02
Foto: Saab

Försvarsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt värt 870 miljoner kronor med den tyska armén för att förse det tyska träningscentret Gefechtsübungszentrum Heer (GÜZ) med support mellan åren 2020-2026.

 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kontraktet innefattar hantering och underhåll på träningscentrets utrustning, kommunikationsinfrastruktur och kontrollcenter. Saab kommer sköta den övergripande driften av centret.

För att möjliggöra leverans av kontraktet kommer Saab att samarbeta med det tyska företaget Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft som även var Saabs samarbetspartner när Saab skötte driften av GÜZ under åren 2004-2008.

"Det här kontraktet stärker vår position i Tyskland och visar den breda kunskapen och expertisen som finns inom Saab. Det ökar Saabs närvaro i Tyskland och bekräftar vårt åtagande gentemot den tyska kunden", säger Görgen Johansson som är chef för Saabs affärsområde Dynamics.

På träningscentret GÜZ tränar man förutom den tyska armén, även andra länder som använder sig av Saabs träningssystem, som exempelvis Nederländerna, Österrike, Tjeckien, USA:s sjunde armé och under 2020 även Storbritannien.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom