Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Säkra vinsten efter Vestas rekordår

2017-04-12 07:25
Dags att säkra vinsten i Vestas. Foto: IBL

Vindkraftverkstillverkaren Vestas håller trycket uppe under 2017, tvärtemot tidigare farhågor. Nu är det dags för den försiktige att tacka för kaffet.

VÄNTA. Aktier inom grön el, solkraft och vindkraft drabbades alla av kollektiv skrämselhicka efter höstens amerikanska presidentval när den till synes klimatskeptiske Donald Trump segrade. Vindbranschettan, danska Vestas, föll på några veckor med ungefär en fjärdedel till nivåer kring 400 danska kronor. En överreaktion, bedömde Affärsvärlden i en köprekommendation i början av december (nr 49/2016). Botten nåddes några dagar senare och därefter har kursen gått spikrakt uppåt. Den som följde vårt råd har kunnat se sin investering öka i värde med cirka 40 procent på fyra månader, inte illa för ett stort och svårmanövrerat verkstadsbolag.

Av de 16 analytiker som följer bolaget har 14 köp och två vänta. Affärsvärlden bedömer att vinstnivåerna håller i sig under de kommande åren, vilket betyder att varje vinstkrona betalas till 15 gånger pengarna. Det betyder fullvärderat, så vi sänker till vänta. Köp på rekyler ned mot 519 kronor. Möjligheter kan uppenbaras redan i samband med första kvartalsrapporten i början av maj.

Det här är en nedkortad version av analysen

Läs mer: Säkra vinsten efter rekordår
. Prenumeranter kan ta del av hela texten genom att trycka på länken.

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom