Samgående mellan teleoperatörsjättar pausas

USA:s Federal Communications Comission (FCC) har på måndagen åter pausat sin granskning av det föreslagna samgåendet mellan Comcast och Time Warner Cable, med hänvisning till förseningar i att få begärda dokument från Time Warner Cable.

Det framgår av en artikel från Reuters som publicerats i dag.

FCC har som uppdrag att värdera huruvida samgåendet av de två största amerikanska teleoperatörerna ligger i ”allmänhetens intresse”. Den informella översynen skulle vara i 180 dagar, men kommer nu att pausas vid dag 104 till den 12 januari. Pauser är dock vanliga i samgåenden av den här storleken.

Time Warner Cable ska, enligt artikeln, felaktigt undanhållit mer än 7.000 dokument tillsynsmyndigheten hade begärt, baserad på ett ”olämpligt hävdande” tystnadsplikten för advokater. Myndigheten fick senare veta att mer än 31.000 begärda handlingarna saknades på grund av ett leverantörsfel.

”Storleken på dessa fel… är väsentliga och förseningarna i att rätta till dem var betydande”, skrev William Lake på FCC till bolagen på måndagen rapporterar Reuters.

Time Warner Cables talesman sade dock att de redan givit myndigheten mer än fem miljoner sidor och att de kommer att fortsätta att ge FCC ”allt som de behöver för att granska denna transaktion”.

Comcast taleskvinna Sena Fitzmaurice uttalade sig också och sa att bolagen fortfarande ”är på rätt spår” för översynen som skall avslutas i början av 2015.

Samgåendet mellan de båda bolagen är inte okontroversiellt då konkurrensen på den amerikanska marknaden för kabel-tv- och internetleverantörer redan anses vara svag. Bolagen hävdar att samgåendet inte minskar konkurrensen då de inte konkurrerar direkt mot varandra på några lokala marknader.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets