Samsung backar på Asienbörserna

De asiatiska börserna visade på tisdagsmorgonen blandad utveckling i ett smalt intervall kring nollstrecket. I Japan steg börsindexen marginellt, medan de backade något i Kina och Sydkorea. Indien var klart ned.
Samsung backar på Asienbörserna - asien-tokyo-bors-700_binary_6968726.jpg

Osäkerhet om ett eventuellt kommande möte mellan amerikanska och kinesiska handelsförhandlare stod alltjämt i fokus, liksom oroligheterna i Hongkong.

“Igår fortsatte tusentals studenter att demonstrera istället för att gå tillbaka till skolan. Att protesterna i Hongkong bara skulle tyna bort av sig självt när skolorna startade var nog en rätt fåfäng förhoppning”, kommenterar SEB utvecklingen i Hongkong i ett morgonbrev.

I Australien höll centralbanken RBA styrräntan oförändrad på 1,00 procent, efter sänkningar i både juni och juli. Beslutet var väntat.

Vid 7.30-tiden var det japanska Nikkei 225-indexet upp 0,1 procent, samtidigt som Hang Seng i Hongkong och Kospi i Sydkorea var ned 0,2 procent. I Indien backade S&P BSE Sensex 30-indexet 1,1 procent.

I Seoul tyngde Samsung indexet med en nedgång på 1,5 procent, medan kemi och läkemedel noterades på plus. Uppåt var det även för bolag med koppling till försvarsindustri, efter uppgifter om att Indiens försvarsminister kommer på besök.

Nedgången i Indien, som höll börsstängt på måndagen, följde på regeringens beslut att slå samman en rad banker till fyra storkoncerner som tillsammans kommer att stå för mer än hälften av banksystemets utlåning. Vidare visade sig det senaste kvartalets BNP-tillväxt ha varit den svagaste på sex år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.