Samsung kan sparka mobilchefen

Sydkoreanska Samsung Electronics, världens största tillverkare av mobiltelefoner, överväger en "större" ledningsförändring efter problem på mobiltelefonmarknaden.

Det rapporterade Wall Street Journals nätupplaga under natten till tisdagen svensk tid.

Enligt tidningen kan Jong-Kyun Shin, som är chef för Samsungs it och mobilkommunikation, bli ett offer i processen.

Boo-Keun Yoon, som har samma position i Samsungs enhet för hushållsprodukter samt tv-apparater, kan få sitt mandat utökat till att även omfatta mobila produkter.

Enligt tidningen är ett av Shins misstag som chef alltför djärva utsikter vad gäller försäljningen för bolagets flaggskeppssmartphone Galaxy S5.

Samsung producerade därför 20 procent mer av den modellen jämfört med föregångaren Galaxy S4. När försäljningen av den nya modellen kom in sämre än väntat blev bolaget sittande på stora lager. Därför tvingas bolaget att öka marknadsföringen vilket satte press på kostnaderna och reducerade marginalen.

Enligt tidningen sålde Samsung så mycket som omkring 40 procent färre Galaxy S5 än beräknat. USA var den enda marknaden där Galaxy S5 presterade bättre än föregångaren Galaxy S4. I Kina halverades försäljningen.

Förra veckan rapporterades det att Samsung ska minska antalet modeller i sin portfölj av mobiltelefoner.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets