Sandviks ordförande: Därför fick Faxander gå

Sandviks ordförande Johan Molin inledde dagens presskonferens med att berätta att styrelsen beslutat att avskilja Olof Faxander från vd-tjänsten med effekt från och med igår.

På en fråga om vad som triggade förändringen svarade han:

”Sandvik är ett bra bolag. Under min tid här har jag sett att det finns mycket kunskap om marknad, innovation och struktur. Det finns mycket potential i ett bolag som Sandvik”, sade han och fortsatte:

”Det som triggat förändringen är bland annat att bolaget inte har utvecklats väl på aktiemarknaden och att vi har haft mycket utmaningar då marknadsförutsättningarna har varit tuffa. Vi har jobbat mycket med det och sett vissa förbättringar, men inte tillräckligt.”

Vidare uppger Johan Molin att de efter diskussioner i styrelsen börjat leta efter en efterträdare som kan ”se det hela med nya ögon och kan ta sig an Sandviks utmaningar”.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco