Sanitec rusar efter bud

Schweiziska Geberit vill köpa Sanitec för 97 kronor per aktie, något som enhälligt rekommenderas av Sanitecs styrelse. Sanitec rusar efter beskedet.

Sanitec, som stängde på 62,50 kronor i går, inleder tisdagen med en uppgång på 53 procent vid 96,00 kronor.

Geberits erbjudande innebär en premie om 54,6 procent i förhållande till stängningskursen den 13 oktober.

Sanitec har huvudkontor i Finland, men aktierna är registrerade på Nasdaq Stockholm. Aktieägarna Sofia IV och Zeres Public Market Fund som tillsammans sitter på 25,5 procent av aktier och röster har åtagit sig att acceptera erbjudandet.

Med bland övriga ägare finns enligt Sanitecs hemsida Handelsbanken Fonder med 4,1 procent av kapitalet, Swedbank Robur Folksams LO Sverige med 1,5 procent, Swedbank Robur Sverigefond med 1,2 procent, Swedbank Robur Sverigefond Mega med 1,2 procent, samt Carnegie Småbolagsfond med 1,1 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.