Sanningen om Apples felande batterier

Flera Iphone 6S-ägare uppger att deras telefoner plötsligt kan stängas av, trots att batterierna inte har laddats ut. Nu har Apple gått ut med en förklaring till vad som orsakar problemen.

Under de senaste månaderna har det rapporterats om flera fall där Iphone 6S-telefoner har lagt av helt spontant – trots att systemet visat att det finns energi kvar i batteriet sekunderna innan lurarna stängts av.

I november startade Apple ett internationellt ersättningsprogram, som innebär att alla som köpt en Iphone 6S mellan september och oktober månad har rätt till att få ett ersättningsbatteri installerat.

Det har spekulerats i vad som är källan till batteriproblemen hos Apples telefoner. Nu har den amerikanska teknikjätten gått ut med ett pressmeddelande där man skriver att orsaken till problemen är att en av komponenterna som finns i batterierna har utsatts för luft under för lång tid innan monteringen.

Följden av detta blir att dessa komponenter degraderas snabbare än vanligtvis gör – vilket får batteriet i dessa telefoner att stängas av i förtid.

Apple uppger själva att det ett litet antal Iphone 6S-enheter som har drabbats, men enligt den kinesiska konsumentskyddsorganisationen China Consumers Association finns det tecken som både tyder på att Apples problem är större än de velat påskina – och att även telefoner av modellen Iphone 6 kan lida av defekten, rapporterar CNBC.

 

Text: Kalle Wiklund

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets