Sanofis vd får sparken

Styrelsen i det franska läkemedelsbolaget Sanofi meddelar i dag att de beslutat att avlägsna vd:n Christopher A. Viehbacher från sin post.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Framöver måste koncernen fortsätta sin utveckling med en ledning som anpassar arbetsgrupper, tillvaratar talanger och fokuserar på utförandet med ett nära och förtroendefullt samarbete med styrelsen”, motiverar styrelsen sitt beslut.

Tills en permanent efterträdare utsetts tillträder Serge Weinberg från och med idag som tillförordnad vd och styrelseordförande för Sanofi.

Christopher A. Viehbacher har arbetat som vd på Sanofi i sex år. Sanofi rapporterade i går, tisdag, resultaten för det tredje kvartalet i år. Av rapporten framgick att Sanofi på senare tid sett en mer utmanande prismiljö på diabetesmarknaden i USA, vilket väntas påverka Sanofis försäljning under 2015.

“Den här prognosen kommer att resultera i negativa resultatjusteringar för 2015 och bortåt”, uppgav analytiker vid UBS enligt Dow Jones Newswires.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.