Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Sarkozy sågar Financial Times

2012-04-13 08:12
Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Foto: Scanpix

Frankrikes president Nicolas Sarkozy har inte mycket till övers för brittiska finanstidningen Financial Times.

- De (Financial Times, reds. anm.) håller inte med mig, och vet ni vad, det gläder mig, för jag håller inte med dem heller, sa Nicolas Sarkozy i en debatt på tv-kanalen France 2 på torsdagen, enligt AFP.

Sarkozys starka ord om Financial Times kommer efter en nyligen publicerad artikel i Financial Times där han anklagas för löftesbrott, i artikeln "Broken promises come back to haunt Sarkozy."

- FT, som det heter bland de initierade, har alltid försvarat den anglosaxiska modellen och tittade på oss fransmän som oförbätterliga. De tror vi skulle ha lyckats bättre om vi följde den anglosaxiska modellen, säger Sarkozy i fransk tv, enligt AFP.

Han menar att FT under flera år trott att lösningen i världen är att det inte ska finnas några lagar, jag tror precis tvärtom, säger franska presidenten enligt AFP.

- FT förklarar att det är nödvändigt att göra precis som Storbritannien, säger Sarkozy som samtidigt förklarar att den brittiska ekonomin är i betydligt sämre skick än den franska.

Jonas Karström

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom