SAS tar bort reklam efter misstänkt attack

SAS har tagit bort en kritiserad reklamfilm från Youtube mindre än ett dygn efter det att den publicerats. "När vi tittar på mönstret och antalet reaktioner på vår film finns det anledning att misstänka en attack", anger flygbolaget som orsak
SAS tar bort reklam efter misstänkt attack - sas-affarsvarlden-700_binary_6876109.png

Filmen, som väckt uppståndelse i sociala medier, slog fast att “ingenting är skandinaviskt – allt är kopierat”. Reklamen publicerades på tisdagen och hade dagen efter tagits bort såväl från Youtube som från SAS Facebooksida.

SAS skriver i ett pressmeddelande att anledningen till att filmen raderats är att företaget misstänker att det utsatts för en attack.

“När vi tittar på mönstret och antalet reaktioner på vår film finns det anledning att misstänka en attack och att vår kampanj har blivit kidnappad. Vi vill inte riskera att bli en plattform för någon annans värderingar, som vi inte står för. Därför har vi för tillfället tagit ner filmerna från våra kanaler och diskuterar nu nästa steg”, skriver SAS.

Filmen är en del av SAS koncept “We are travelers” och i den lyfter SAS fram mat eller uppfinningar som anses vara skandinaviska men som härstammar från andra länder.

“Vad är egentligen skandinaviskt. Absolut ingenting”, säger en berättarröst.

“Vilket regelrätt djävla nonsens och självhat. Har alltid försökt flyga med SAS, men aldrig mer”, skriver exempelvis Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof på sin Facebooksida.

SAS säger att företaget står bakom budskapet i filmen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.