Saudisk miljardär vill ge 100 lyxbilar som tack för bombräd

Den saudiske affärsmannen prins Alwaleed bin Talal har rört upp känslor i sociala medier efter att ha erbjudit 100 Bentleys till 100 saudiska stridspiloter som deltagit i en bombattack i Jemen, rapporterar BBC.

På tisdagen meddelade Saudiarabien att landet avslutar flygbombningarna mot Houti-rebellerna i Jemen och nu ska inleda ett politiskt projekt för att stabilisera landet, rapporterade AFP.

Enligt Världshälsoorganisationen WHO har närmare 950 personer dödats och runt 3 500 skadats sedan flygbombningarna inleddes.

Prins Alwaleed bin Talal, en av Saudiarabiens rikaste personer, skrev under tisdagen på Twitter att ”Som tack för deras deltagande i denna operation är jag stolt att kunna erbjuda 100 Bentley-bilar till de 100 saudiska piloterna.”

Twitter-inlägget delades närmare 30 000 gånger och prinsen hyllades av många saudier för sin generositet, rapporterar BBC. I Jemen var inlägget inte lika uppskattat.

”Prins Alwaleed gav 100 Bentleys till saudiska piloter. Jag fick min lägenhet sprängd”, skrev en av landets invånare på Twitter, enligt BBC.

Prinsens gåvoinlägg har nu raderats. En del medier i Saudiarabien rapporterar att Alwaleed bin Talals Twitter-konto blivit hackat. Att det skulle ha varit fallet har däremot inte meddelats i prinsens eget Twitter-flöde.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco