Saxo Bank-grundarens superklipp

Lars Seier Christensen, medgrundare av Saxo Bank, har sålt det bitcoininnehav som han köpte när kryptovalutan handlades för 100 till 400 dollar.
Saxo Bank-grundarens superklipp - lars-seier-christensen-700_binary_6881562.png

Bitcoinpriset har rusat med över 600 procent det senaste året och slog senast rekord på 7 300 dollar under torsdagen. En av de som har tjänat på rusningen är miljardären Lars Seier Christensen, medgrundare av nätmäklaren Saxo Bank.

Enligt Business Insider, som hänvisar till danska tidningen Børsen, köpte Seier Christensen bitcoin för ungefär fyra år sedan, när kryptovalutan handlades för mellan 100 och 400 dollar. Exakt hur mycket bitcoin han köpte framkom inte, men han köpte för miljoner.

När kryptovalutan nyligen handlades till 6 500 dollar sålde han av hela sitt bitcoininnehav. Seier Christensen säger inte till Børsen exakt hur mycket han tjänat på försäljningen, men nämner att investeringen har gett en avkastning på flera tusen procent.

Lars Seier Christensen sålde i maj alla sina aktier i Saxo Bank till kinesiska biljätten Geely. Köpet avsåg en aktiepost på 25,7 procent. De finansiella detaljerna är än så länge hemliga.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets