Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Saxo Bank ser köpläge i Fingerprint Cards

2016-03-31 06:14
Foto: Anna Berkut / Alamy/All over press

Danska Saxo Bank menar att Fingerprint Cards framstår som en av de billigaste tillväxtaktierna i Europa.

Därför utfärdas en köprekommendation med en riktkurs på 700 kronor fram till årsskiftet, enligt en analys som publicerades på onsdagskvällen.

Fingerprint Cards stängde under gårdagen vid 447,90 kronor. Det kan jämföras med att aktien toppade i december på 682 kronor som högsta betalt.

Saxo Bank beräknar 12-månaders framåtblickande EV/EBITDA till 8,9, att jämföra med 7,6 för liknande företag. Därmed handlas aktien till en premie på 18 procent jämfört med globala komponenttillverkare inom elektronik. Det anses dock vara en alltför låg premie givet Fingerprint Cards produktportfölj och nuvarande tillväxttakt.

Samtidigt pekar Saxo Bank på att förväntningarna är höga där intäkterna bedöms öka 182 procent under 2016 och 16 procent 2017.

Saxo Bank rekommenderar att köpa Fingerprint Cards-aktien vid nuvarande kurs med en glidande stopp, som baserat på volatiliteten initialt är satt till 344,90 kronor.

Analysen pekar samtidigt ut några riskfaktorer. Dels en avtagande tillväxt bland de kinesiska smartphonetillverkarna, delårsrapporten den 28 april samt att en starkare krona slår mot bolagets vinst.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom