SCA-pamparnas dyra jaktvanor

SCA har rustat upp en jaktstuga i Härjedalen för över 100 miljoner kronor. Där jagar bolagets ordförande Sverker Martin-Löf och andra direktörer i Industrivärden-sfären i yppersta lyx, enligt Svenska Dagbladet och sajten N360.

SCA tog över jakträttigheterna i Henvålen i Härjedalen från finansmannen Maths O Sundqvist som blev bankrutt i finanskrisen och senare förolyckades. Enligt SvD och N360 har anläggningen därefter byggts ut med högsta standard och bland annat utrustats med vinkällare. SCA äger inte marken i Henvålen och byggnaderna står därmed på ofri grund vilket kan påverka värdet negativt.

SCA har även givit Sverker Martin-Löf personligen livstids förfoganderätt över en annan jaktstuga, Källberget. Han fick rätten i present 2003 när han fyllde 60 år. Även den ska ha utrustats med alla bekvämligheter såsom helikopterlandningsplats, skotergarage och slakteri.

SvD och N360 berättar även om flitigt förekommande jakter med helikoptrar, influgna kändiskockar och andra extravaganser. De jetplan som SCA, Sandvik och Industrivärden äger gemensamt ska också ha använts för att transportera SCA:s vd Jan Johansson och andra deltagare till jakterna.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco