Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

SCA uppges ha nekat storbud

2017-04-19 07:50
Har SCA nekat storbud? Foto: SCA

Nyheter i korthet onsdag den 19 april 2017.

SN KRITISKT. Svenskt Näringslivs chefekonom Bettina Kashefi är kritisk mot regeringen och lyfter fram att BNP räknat per individ snart hamnar under EU-snittet, en effekt av svårigheterna att komma in på svensk arbetsmarknad. (DI Debatt)

 

EKONOMER SAKNAR REFORMER. Bankekonomer tycker att vårbudgeten var försiktig och valtaktisk. De vill ha mer fokus på viktiga reformområden, som jobbskapande och på bostadsområdet. (SvD)

 

FACK DÖMER UT SAS-FÖRSLAG. SAS vill att delar av personalstyrkan arbetar heltid på sommaren och deltid på vintern, men piloternas fack sågar idén. (DN)

 

TACKAR NEJ. Det bud på "drygt 200 miljoner kronor" som enligt Dagens Nyheter lagts på SCA:s hygienverksamhet uppgick till 225 miljarder kronor och lades ett par veckor före stämman den 5 april, uppger tidningen nu. SCA har dock tackat nej, liksom till det bud på skogsverksamheten som sägs ha varit värt 45-70 miljarder kronor. (DN)

 

PÅ'T IGEN. Indutrades avgående vd Johnny Alvarsson blir ordförande i Ax:son Johnson-sfärens Dacke Industrier, med en liknande förvärvsstrategi som Indutrade. Målet är att växa med 10 procent om året. (DI)

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom