Schäuble: Marknadsvolatilitet påverkar ekonomin

2016-02-16 06:22 Affärsvärlden SIX
Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble. Foto: All over press

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble uppgav på måndagen att den senaste volatiliteten på finansmarknaderna påverkar globala ekonomiska förhållanden och företrädare för G20-länderna kommer att diskutera hur man ska hantera den nuvarande osäkerheten. Det framgår av Dow Jones Newswires.

"Vi har en ekonomisk situation som präglas av bred volatilitet, kriser och osäkerheter som vi sällan stått inför i denna omfattning", sade finansministern.

Finansministrar och centralbankschefer från G20-länderna kommer att diskutera situationen vid det kommande mötet i Kina nästa vecka.

"Vi kommer naturligtvis tala om hur den globala ekonomiska situationen uppfattas och vad vi kan göra i ljuset av de olika kriserna... och hur vi kan stabilisera det", fortsatte Schäuble.

Han uppgav vidare att EMU:s regeringar inte kan förvänta alltför mycket från ECB:s penningpolitik när det gäller att lösa valutaområdets ekonomiska problem. Regeringarna bör istället anta reformer för att nå bestående tillväxt.

Angående Grekland sade finansministern att landet inte är på fel spår men att det är en lång väg innan man lyckats vända ekonomin. De internationella långivarna vill att landet inför pensionsneddragningar för att landets socialförsäkringssystem ska vara möjligt att genomföra.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom