Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Scherman upprörd - dissar Nobel

2011-03-03 07:37

Senast TV 4 sände från Nobelfestligheterna var 2007. Det ser ut som det var både första och sista gången. Efter tre år med SVT är nu förhandlingarna i gång om rätten att sända från 2011 års festligheter.

TV 4 väljer att avstå från att förhandla med Nobelstiftelse om rättigheten att sända från Nobelfestligheterna. Bakgrunden till TV4 och dess vd Jan Schermans hårdnackade motstånd mot Nobelstiftelsen är hur de gick till när TV 4 sände från 2007 års tillställning.

Nobelstiftelsen sa upp avtalet med TV 4 kort efter 2007 års sändning med invändningen att det framkommit att en intervju med stiftelsen ordförande Marcus Storch hade censurerats i kinesisk tv och att TV 4 inte gjort tillräckligt att stoppa detta, enligt Dagens Nyheter.

Jan Scherman är fortfarande upprörd över agerandet.

- Så länge styrelsen och ledningen på Nobelstiftelsen, som bröt kontraktet med oss, sitter kvar så vill jag inte tävla om att få sända Nobelfestligheterna i fortsättningen. Det får gärna SVT fortsätta med för min del. Jag blev oerhört besviken på deras agerande, säger han till DN.

Jonas Karström

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom