Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

SD riktar misstroende mot Löfven

2017-09-13 11:02
Foto: IBL

Sverigedemokraterna kommer att begära att riksdagen ska rösta om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S). Källor i Alliansen har tidigare sagt att Alliansen inte kommer att stödja en sådan misstroendeförklaring.

Sverigedemokraterna riktar misstroende mot Stefan Löfven, förklarar Paula Bieler (SD) i samband med debatten i riksdagen om ensamkommande barn.

– I slutet av denna debatt kommer jag att begära det, säger Bieler.

Centerpartiets ledare Annie Lööf säger till TT, strax innan SD aviserade att partiet tänker begära misstroende mot statsministern, att Centerpartiet inte kommer att stödja en sådan begäran.

– Vi kommer inte att stödja ett misstroende mot statsministern. Det handlar om att det inte finns tillräckligt starka skäl i dagsläget, vi har inte tillräckligt med information för att det ska vara berättigat, säger Annie Lööf i samband med att hon röstade i kyrkovalet i morse.

Källor i Alliansen har tidigare sagt att Alliansen inte kommer att stödja en misstroendeförklaring från Sverigedemokraterna.

Under dagen ska Annie Lööf och de övriga ledarna i Alliansen studera de svar som regeringskansliet lämnade in till riksdagens konstitutionsutskott på tisdagen, med anledning av de frågor som KU ställt om informationsgång och annat i regeringens hantering av IT-skandalen på Transportstyrelsen.

Annie Lööf kan inte ge något besked om när Alliansen kan tänkas ha kommit fram till beslut om att släppa hotet om misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist, eller gå vidare.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom