Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

SEB backar om löner

2009-03-14 10:55

Ledningen i SEB har i samförstånd med styrelsen beslutat att avstå från de lönedelar som överstiger den fasta baslön som gällde 2008.

Det framgår av ett pressmeddelande som sändes ut sent på fredagseftermiddagen.

Med de förändringarna uppfyller SEB garantiprogrammets krav på ersättning för bankens högsta ledning.

- När styrelsen gjorde om lönesystemet för bankledningen gjorde vi det i en strävan att införa ett system som uppfyller garantiprogrammets krav samtidigt som det är mer konkurrensneutralt och långsiktigt. Vi tog bort de kortsiktiga rörliga lönedelarna och sänkte den totala ersättningen, säger SEB:s ordförande Marcus Wallenberg i ett uttalande.

- Jag inser den stora skada de senaste dagarnas diskussion om bankledningens löner har tillfogat förtroendet för SEB liksom för mig. För oss som bank är omvärldens förtroende helt avgörande, precis som det är viktigt för samhället att SEB är en stabil och trovärdig aktör, säger SEB:s VD och koncernchef Annika Falkengren i en kommentar.

- Jag kan inte nog beklaga hur fel detta har blivit. Vi i SEB:s ledning kommer att göra vårt yttersta för att återställa förtroendet bland våra kunder, medarbetare och aktieägare liksom hos allmänheten, fortsätter hon.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom