SEB: Därför är friskvårdskedjan köpvärd

2017-05-18 08:55
Actics vd Christer Zaar. Foto: Actic

SEB Equity tar upp bevakningen av friskvårdskedjan Actic genom att sätta en köprekommendation.

Friskvårdskedjan Actics höga intäktstillväxt, potential till marginalförbättring och starka kassagenerering ligger till grund för SEB:s köprekommendation.

Det framgår av en analys där banken tar upp bevakningen av Actic.

Actics attraktiva marknadsposition i kombination med dess breda nätverk och nyetableringar öppnar möjligheter för bolaget att växa snabbare än sina branschkollegor, menar SEB.

"Genom sin klusterstrategi med grupper av gymanläggningarna, tror vi att Actic kommer att kunna växa både organiskt och genom förvärv för att konsolidera en mycket fragmenterad marknad", heter det i analysen.

SEB räknar med att Actic visar en genomsnittlig årlig försäljningstillväxt på 9 procent under perioden 2015-2019, med en oförändrad underliggande ebitda-marginal, som under expansionsperioden kan ligga strax under Actics långsiktiga mål om en marginal på över 20 procent.

När sedan tillväxttakten mattas av och anläggningarna har byggts upp och nått en mogen nivå ser SEB potential för att marginalerna kommer att nå upp till Actics mål.

SEB såväl som DNB Markets har på torsdagen meddelat att de har tagit upp bevakningen av Actic. Båda bankerna har rekommendationen köp och riktkursen 67 kronor.

Vid 12.15-tiden på torsdagen hade Actic stigit 4,2 procent till 50:75 kronor på Stockholmsbörsen. Teckningskursen i erbjudandet inför börsnoteringen den 7 april var 50:50 kronor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom