SEB: Draget som lyfter MTG

MTG:s organiska tillväxt i det första kvartalet var visserligen något av en besvikelse, men om man blickar framåt så ser det bättre ut.

Så resonerar SEB i en analys i vilken rekommendationen höjs till köp, en höjning Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen.

MTG:s organiska tillväxt uppgick till -1,7 procent i det första kvartalet. Samtidigt upprepar bolaget ambitionen om att den organiska tillväxten för helåret ska bli 15 procent, med tillägget att ökningen väntas vara särskilt stark under det andra halvåret.

”Vi förväntar oss att den accelererande tillväxten inom e-sport under det andra till det fjärde kvartalet kommer att ge stöd till aktien och höja tilltron till investeringscaset”, skriver SEB.

”Därutöver tror vi att det råder hög sannolikhet för att bolaget gör ett förvärv på gamingområdet i år med tanke på bolagets kommunikation om att förvärv är en del av den strategiska planen, något som skulle kunna bli en stor utlösande faktor för aktien om det skulle leda till kraftigt förbättrade utsikter för lönsamheten och kassaflödet”, fortsätter banken som bedömer att MTG har cirka 1,5 miljarder kronor i förvärvskapacitet.

SEB höjer riktkursen från 125 till 132 kronor. Aktien handlas kring 120 kronor på fredag, ett par procent högre än torsdagens stängning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.