SEB:s vd Annika Falkengren avgår

Efter nära 30 år på SEB, varav de senaste elva åren som vd och koncernchef har Annika Falkengren informerat bankens styrelse om att hon har beslutat lämna SEB. Styrelsen kommer nu att inititera rekryteringsprocessen efter en ny vd och koncernchef.

Annika Falkengren har de elva senaste åren arbetat som vd och koncernchef för SEB. Efter 30 år totalt väljer hon nu att lämna den svenska storbanken.

– Jag har tillbringat hela mitt yrkesliv i SEB. Det har varit en fantastisk resa tillsammans med kunder och kollegor. Efter alla år vid rodret för SEB var det inte lätt att fatta beslut om att inleda en ny karriär och i en ny roll. Men, min slutsats blev ändå att detta är rätt tillfälle. Med sin starka kultur och engagerade medarbetare som med tydliga värderingar vill leverera en fantastisk kundupplevelse, är SEB väl positionerat att möta framtida utmaningar och möjligheter i ett snabbt föränderligt banklandskap, säger Annika Falkengren, i ett pressmeddelande.

Annika Falkengrens nya uppdrag

Falkengren kommer senare under året att tillträda en operativ roll som delägare i den schweiziska kapitalförvaltningsfirman Lombard Odier Group.

– Annika Falkengren har genom sitt långvariga engagemang för SEB och dess kunder, sitt lysande ledarskap och sin djupa branschkännedom visat att människor gör skillnad, säger Marcus Wallenberg, styrelsens ordförande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.