SEB: Så högt bör Volvo stiga

SEB:s verkstadsteam byter fot i Volvo och Sandvik. Den förstnämnda får höjd rekommendation, den sistnämnda en sänkning.
SEB: Så högt bör Volvo stiga - maritn-lundstedt-700-170316_binary_6833195.jpg

SEB:s verkstadsanalytiker har återvänt från bygg- och anläggningsmässan ConExpo i Las Vegas. Där träffade de bland annat bolagsledningarna för svenska utrustningsjättar som Atlas Copco, Hexagon, Volvo, Sandvik och SKF samt finska Metso. Intrycket från mässan i kombination med övriga branschtrender får nu SEB att justera upp sina estimat för samtliga bolag.

SEB:s slutsats är att tillväxtmarknadernas svaghet nu börjar avta på allvar. Särskilt för den tidigare krishärden Brasilien väntas en förbättring. Kombinerat med möjligheterna till ökade infrastrukturinvesteringar under Donald Trumps presidentskap i USA förutspår SEB nu en bredare och starkare efterfrågetillväxt inom anläggning än tidigare.

Till det ska läggas att tillverkarna för första gången på ett bra tag planerar för prishöjningar, och att kunderna i marknaden verkar acceptera det. Delvis kommer dessa prishöjningar att neutraliseras av de kostnadsökningar som setts på insatsvaror, men givet att efterfrågan håller i sig har SEB fått intrycket att flera bolag räknar med positiv lönsamhetseffekt från andra halvåret i år.

Bolag SEB rek (tidigare) SEB riktkurs (tidigare)
Atlas Copco Behåll (behåll) 310 kr (290)
Hexagon Köp (köp) 400 kr (400)
Metso Köp (köp) 35 eur (33)
Sandvik Behåll (köp) 135 kr (125)
SKF Köp (köp) 195 kr (190)
Volvo Köp (behåll) 150 kr (120)
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets