SEB underviktar aktier

I augusti underviktade SEB aktier för första gången sedan 2016.
SEB underviktar aktier - arenastaden-seb-affarsvarlden-700_binary_6867204.png

Det är handelskriget mellan USA och Kina, brexit och den allt svagare globala tillväxten som ligger till grund för att banken nu underviktar aktier för första gången sedan 2016. Utöver de globala riskerna har också utvecklingen sedan årsskiftet varit stark, vilket bidar till att banken anser att en minskning av risknyttjandet är lämplig.

 – Vi befinner oss i den sencykliska fasen av konjunkturen, och ihop med det pågående handelskriget ger det oss signaler som gör att vi ifrågasätter tillväxttakten och bolagens förmåga att generera vinster. Mot detta står förnyade insatser från centralbankerna och politiker, samt en redan betydande riskaversion bland placerare. Beslutet om hur defensiv man vill vara är en balansgång mellan kortsiktig oro med hög volatilitet och mer långsiktiga beaktanden som att det är ovanligt stor skillnad mellan utdelningsnivån på börserna och utdelningsnivån på obligationsmarknaden, säger Fredrik Öberg, Chief Investment Officer, Private Banking, i ett pressmeddelande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.