Securitas faller på rapport

Stockholmsbörsen handlades efter lunchtid oregelbundet. Securitas föll efter en svag rapport som tyngdes av Europa. Verkstadsbolagen gick framåt medan Astra Zeneca handlades nedåt.

Fokus under dagen ligger främst på Federal Reserve-mötet där ett räntebesked väntas komma klockan 20.00. Styrräntan förväntas sänkas med 25 punkter.

Vid 13.40-tiden var Stockholmsbörsens OMXS30-index ned 0,1 procent till nivån 1.599. Aktier för 4,3 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Säkerhetsbolaget Securitas föll med runt 5 procent efter en svag rapport för det andra kvartalet som tyngdes av Europa, där förlusten av några större bevakningskontrakt under kvartalet angav tonen.

Den bäst presterande storbolagsaktien var Getinge med en uppgång på drygt 2 procent. Även verkstad gick bra där ABB och Autoliv steg 1,7 respektive 0,5 procent. Sämre utvecklades Astra Zeneca med en nedgång på 1 procent. Läkemedelsbolagets aktie noterade i början på veckan nya rekordnivåer och har därefter rekylerat ned.

Även Swedbank var upp 0,5 procent medan Nordea steg 0,2 procent. I Avanzas preliminära månadsrapport framkom det att storbankerna återigen dominerade småspararnas köplista i juli, där Swedbank var månadens mest köpta aktie.

Utanför storbolagsindexet fortsatte den intensiva handeln i Neurovive på onsdagen och aktien, som steg knappt 2 procent, var mer omsatt än exempelvis Tele2 och SCA. Aktien har stigit med nästan 80 procent hittills under veckan efter att bolaget i helgen meddelat att läkemedelskandidaten Neurostat får snabbehandlingsstatus av amerikanska FDA.

Lundin Petroleum, vars ebitda-resultat för det andra kvartalet kom in något över förväntan, steg knappt 2 procent. I rapporten framkom det även att platåproduktionen på Lundin Petroleums fält Edvard Grieg kan förlängas från mitten av 2020 till slutet av 2022. Produktionen på Johan Sverdrup väntas alltjämt starta i november i år.

I bakvattnet av de lite större rapporterande bolagen sjönk Bergs Timber med över 3 procent. Trots en ökad försäljning tappade sågverksbolaget ungefär en tredjedel av sitt nettoresultat under kvartalet. Ett fortsatt sjunkande försäljningspris noterades efter ökad produktion från granbarkborreskadade skogarna i Centraleuropa.

Alligator Bioscience rasade 37 procent efter att bolaget återfått de globala rättigheterna att utveckla och kommersialisera CD40-antikroppen ADC-1013 från Janssen Biotech som väljer att inte längre delta i, och finansiera, projektet.

I samma sektor steg Bioinvent med 3 procent efter beskedet att de får en milstolpsbetalning om knappt 3 miljoner kronor i samarbetet med Pfizer.

Spotlight-listade Nextcell Pharma var samtidigt ned 11 procent efter att bolagets kvartalsrapport visat ett resultat före skatt på -4,6 miljoner kronor, vilket var en försämring mot samma kvartal i fjol.

Spiffbet steg cirka 100 procent efter nyheten om förvärvet av spelutvecklaren Sthlmgaming, som har sex befintliga slotspel i portföljen. Sthlmgaming förväntas generera mellan 2 till 3 miljoner kronor i löpande intäkter under helåret 2019.

Hoist, som steg 16 procent efter sin rapport på tisdagen, fortsatte upp drygt 4 procent till 58:50 kronor. SEB har höjt riktkursen för Hoist till 71 från 53 kronor och upprepar köp.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco