Securitas tar revansch på börsen

Stockholmsbörsen inledde tisdagens handel runt oförändrade nivåer efter en morgon med fortsatt livligt rapportflöde.
Securitas tar revansch på börsen - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Speloperatören Betsson fick ett surt mottagande på sina siffror medan Securitas tog revansch efter att ha backat i måndagens trista börsklimat, trots att bolagets organiska tillväxt steg klart mer än förväntat i första kvartalet.

Vid 10.30-tiden hade Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 gått ned 0,1 procent till nivån 1.647. Aktier för 3,4 miljarder kronor hade bytt ägare. Även i London, Paris och Frankfurt låg börserna kring oförändrade nivåer.

Nent, som nyligen knoppades av från MTG, fick ett positivt mottagande på sin första rapport som självständigt bolag. Nent-aktien steg 2,6 procent efter en rapport som bland annat visade att tv-bolaget fick 99.000 nya abonnenter på streamingtjänsten Viaplay under det första kvartalet.

Hårt blankade speloperatören Betsson handlades i stället ned efter morgonens rapportbesked, aktien var ned nära 6 procent. Intäkter och rörelseresultat i det första kvartalet var något högre än vad analytikerna hade väntat sig men det framkom också att de genomsnittliga dagliga intäkterna i det andra kvartalet, till och med den 28 april, var 6 procent lägre än de genomsnittliga dagliga intäkterna för hela det andra kvartalet 2018, ett kvartal som lyftes av fotbolls-VM. Dagen före, på måndagen, gick Betsson mot strömmen på en minusbörs och stängde på plus 3,4 procent efter en stark utveckling på eftermiddagen.

Securitas steg 1:70 kronor trots att aktien från tisdagen handlas utan rätt till att få 4:40 kronor i utdelning, per aktie. Måndagens delårsrapport visade något högre intäkter och ebita-resultat än Infront Datas snittestimat för säkerhetsbolaget. Den organiska tillväxten var 7 procent upp i kvartalet.

Även i Tele2 avskiljs utdelningen på tisdagen, 2:20 kronor och aktien var ned något mindre.

Scandic Hotels justerade ebitda-resultat var lägre än förhandstipsen enligt morgonens rapportsiffror. Hotelloperatören sjönk drygt 5 procent på börsen. I en kommentar pekade Morgan Stanley även på att Scandics utsikter för innevarande kvartal var klena.

Utbildningsföretaget Academedia backade också efter sin rapport för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, trots ökad vinst.

Rapportaktuella medicinteknikbolaget Arjo, som häromåret knoppades av från Getinge, handlades i stället upp med 5 procent.

Aktien i det danska bioteknikföretaget Fluoguide steg rejält i premiärhandeln på Spotlight Stock Market på tisdagen. Aktien handlades på 6:84 kronor en stund efter klockan 10. I nyemissionen inför listningen var priset för en aktie 4:95 eller strax därunder med tanke på teckningsoptionen som ingick.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets