Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

SHB: Köpläge i industridistributören efter kursfall

2017-09-18 12:09
Ahlsells lager i norska Gardemoen. Foto: Ahlsell

Handelsbanken Capital Markets anser att en exponering mot bolaget är attraktiv, i synnerhet vid nuvarande värdering".

Industridistributören Ahlsell stod för en bra halvårsrapport i somras. Trots det har aktien tappat den senaste tiden bland annat efter att huvudägaren CVC minskat sitt ägande. Även oro för den svenska bostadsmarknaden har tyngt aktieutveckling. Men mot bakgrund av detta utgör nuvarande värdering ett köpläge.

Det menar Handelsbanken Capital Markets i analys där Ahlsell-rekommendationen höjs till köp från öka med upprepad riktkurs 68 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

"Vi tror istället att det är investerarnas oro för den svenska bostadsmarknaden samt huvudägarens nyliga försäljning av 15 procent av aktierna och kvarvarande överhäng på 25 procent av aktierna som är huvudskälen till kursfallet", argumenterar banken.

Oron för ett fall på bostadsmarknaden är överdriven för Ahlsells vidkommande menar analyshuset alltså:

"Även om investerarnas oro för en kollaps för den svenska bostadsmarknaden skulle inträffa, menar vi att effekten på Ahlsell inte skulle bli särskilt allvarlig".

Handelsbanken motiverar sin ljusa framtidssyn:

"Då vi menar att Ahlsell har en låg risk i verksamheten anser vi att en exponering mot bolaget är attraktiv, i synnerhet vid nuvarande värdering".

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom