Shenzhen mot strömmen på Asienbörserna

Tilltagande spänningar mellan USA och Kina fick börserna i New York på fall på tisdagen och Asienbörserna har på onsdagen fortsatt i samma riktning.
Shenzhen mot strömmen på Asienbörserna - asien-index-borsfall-affarsvarlden-700_binary_6868264.png

På Tokyobörsen var Nikkei225 vid 08.00-tiden ner 1,3 procent. Hongkongs Hangseng-index var vid samma tidpunkt ner 0,1 procen, medan de kinesiska fastlandsbörserna stod emot bättre och Shenzhen gick mot strömmen och steg 0,3 procent.

Bristen på framsteg i handelskonflikten mellan USA och Kina fortsätter att sätta sin prägel på världsbörsernas handel.

Oron har fått investerarna att söka sig till obligationer med lägre räntor på statspapper som följd. I Australien och Nya Zeeland sjönk räntorna till rekordlåga nivåer i den tidiga handeln.

I måndags sade Donald Trump att han inte är redo att skriva ett avtal med Kina och på tisdagen antydde Kina att de kan komma att strypa exporten av jordartsmetaller till USA som ett vapen i handelskonflikten.

Det fick kinesiska aktier i sektorn att rusa. En av de största uppgångarna visade China Northern Rare Earth Group High-Tech som var upp 8,5 procent.

I Tokyo tyngde elektroniksektorn index och Sony noterades för en nedgång på 2,5 procent och Kyocera 2,2 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience