Shire och Valeant förbereder bud på Salix

Det brittiska läkemedelsbolaget Shire är i fas med att förbereda ett bud på den amerikanska sektorkollegan Salix Pharmaceuticals. Det rapporterar Reuters med hänvisning till insatta källor.

Salix, vars marknadsvärde uppgår till 9,2 miljarder dollar, har under den senaste tiden tvingats justera ned sina vinstutsikter för helåret efter en redovisningsmiss kring bolagets läkemedel Xifaxan mot tarmsjukdomen IBS. Även om bolaget nu uppges ha justerat posterna relaterade till läkemedlet kan bolaget tilldömas böter, vilket enligt Reuters källor kan hämma planerna om en affär. Med det som bakgrund har Salix dessutom blivit av med en rad chefer, bland annat vd:n Carolyn Logan.

Men Shire är inte ensam om att hålla ögonen på Salix, uppger källorna vidare och pekar ut Valeant som ytterligare en spekulant.

Bloomberg rapporterade på torsdagen att det kanadensiska läkemedelsbolaget tagit in kapital för att lägga ett bud på 9,6 miljarder, eller 150 dollar per aktie, för Salix Pharmaceuticals.

Alla inblandade bolag har avböjt att kommentera uppgifterna enligt Reuters.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets