Simon Blecher: Bubbelrisken ökar

Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher anser att värderingen av många storbolag gör "att det fortfarande går att tro på en positiv avkastning, men vi måste ställa in oss på en lägre sådan i framtiden än tidigare år". Det skriver han i ett marknadsbrev för november.

I går publicerade Laika Consulting rapporten Fondexpertindex – som bygger på intervjuer med representanter för omkring 30 storbanker, försäkringsbolag och oberoende finansiella aktörer. Den visade att hälften av de svarande tror på en lägre snittavkastning de kommande tio åren jämfört med de tio år som gått. 30 procent trodde på en likadan avkastning och 20 procent på högre.

Vidare skriver Blecher att “marknaden springer efter mindre bolag och framför allt dem med mycket skulder, höga tillväxttal och hög risk. Och det kanske hör till i ett läge där vi lever med minusränta, aggressiva centralbanker och svaga politiker, men nog ökar riskerna för bubblor.”

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.