”Självkörande bilar är ett maraton”

Volvo Cars och Veoneers samägda dotterbolag Zenuity utvecklar programvara för självkörande bilar och förarassistanssystem. På kundlistan stod länge enbart ägarna – och ägarnas ägare. För att Zenuity ska kunna flyga ut samriskbolagsbolaget behövs nya kunder. De har börjat trilla in, säger vd:n Dennis Nobelius.

Bolaget Zenuity drog i gång med sin verksamhet 18 april 2017. I samband med det tillförde ägarna kapital, tillgångar och personal. Sedan dess har Zenuity vuxit kraftigt och har nu runt 600 personer anställda som är fördelade på kontoret på Lindholmen i Göteborg, i München, Detroit, Santa Clara i Silicon Valley – och tio personer som arbetar på kontoret i Shanghai.

– Att få tag på och behålla folk var en utmaning när vi drog i gång. Men det har fungerat utmärkt, och det beror nog på att vi för det första jobbar i teknikens framkant, det lockar många. För det andra har vi ägare som är intresserade av säkerhet och vi jobbar mot något reellt i och med att vi, tack vare ägarna, får ut vår mjukvara på vägarna. Och sedan är vi helt dedikerade att jobba på ett nytt innovativt sätt, säger Dennis Nobelius i podden Affärsvärlden.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets