Sjöstedt hotar med misstroendeförklaring mot Nordmark

Vänsterpartiet hotar med misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark om hon inte backar från "kaosprivatiseringen" av Arbetsförmedlingen.
Sjöstedt hotar med misstroendeförklaring mot Nordmark - sjostedt-esbati-700_binary_6979298.jpg

Det sade partiledaren Jonas Sjöstedt på torsdagen, enligt ett pressmeddelande.

“Det här är ett experiment som marknadsfundamentalisterna i Centerpartiet drivit igenom. Det är anmärkningsvärt att Socialdemokraterna och Stefan Löfven vikt ner sig fullständigt i den här frågan”, säger han.

Partiledaren hänvisar till att Arbetsförmedlingen redan drabbats av nedskärningar och att kommunernas kostnader för ekonomiskt bistånd (tidigare kallat socialbidrag) ökat kraftigt.

Vänsterpartiet ställer upp fem krav: inget LOV-krav, mer resurser 2020, finnas i hela landet, säkra stöd för funktionsnedsatta och utred färdigt först.

“Regeringen har nu två veckor på sig att meddela hur de kommer att uppfylla dessa krav. Om de inte går oss till mötes inom den tiden kommer Vänsterpartiet att agera för att riksdagen fattar beslut om misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark”, enligt Sjöstedt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.