Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Sjöstedt hotar med misstroendeförklaring mot Nordmark

2019-11-21 10:34
Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt (V) och Ali Esbati (V) hotar med att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) under en pressträff i riksdagens presscenter. Foto: Janerik Henriksson / TT

Vänsterpartiet hotar med misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark om hon inte backar från "kaosprivatiseringen" av Arbetsförmedlingen.

Det sade partiledaren Jonas Sjöstedt på torsdagen, enligt ett pressmeddelande.

"Det här är ett experiment som marknadsfundamentalisterna i Centerpartiet drivit igenom. Det är anmärkningsvärt att Socialdemokraterna och Stefan Löfven vikt ner sig fullständigt i den här frågan", säger han.

Partiledaren hänvisar till att Arbetsförmedlingen redan drabbats av nedskärningar och att kommunernas kostnader för ekonomiskt bistånd (tidigare kallat socialbidrag) ökat kraftigt.

Vänsterpartiet ställer upp fem krav: inget LOV-krav, mer resurser 2020, finnas i hela landet, säkra stöd för funktionsnedsatta och utred färdigt först.

"Regeringen har nu två veckor på sig att meddela hur de kommer att uppfylla dessa krav. Om de inte går oss till mötes inom den tiden kommer Vänsterpartiet att agera för att riksdagen fattar beslut om misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark", enligt Sjöstedt.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom