Sju läkemedel mot ebola utvärderas

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA meddelar i dag att de för närvarande utvärderar sju läkemedelskandidater mot ebola.

Myndigheten gjorde under hösten en kraftsamling tillsammans med världshälsoorganisationen WHO och nationella läkemedelsmyndigheter för att snabba på utvecklingen av behandlingar mot sjukdomen.

Läkemedelsmyndigheten publicerar i dag en delrapport i satsningen och hittills har sju bolag lämnat in information om sina läkemedelsprojekt. Bland läkemedelsprojekten ses Leafbios Zmapp, Chimerix läkemedelssubstans bricidofovir och Tekmiras TKM-100802.

Samtliga projekt har dock fortfarande en bit kvar innan de säkert kan visas ha effekt mot virussjukdomen, uppger myndigheten.

“Behandlingarna för patienter som infekterats av ebola-virus befinner sig fortfarande i tidigt utvecklingsskede. Vi uppmuntrar forskarna att ta fram mer information om läkemedelsprojektens effekt på ebola-patienter. Vi kommer att utvärdera ny information så fort den blir tillgänglig för att stödja försvaret mot den pågående folkhälsokrisen”, säger Marco Cavaleri, chef över enheten för anti-infektioner och vaccin på EMA, i delrapporten.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience