Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Sjukskriven gangster stäms av staten

2011-01-28 14:22

Den kände klubbägaren och gangsterstämplade Mille Markovic stäms av Försäkringskassan på 325 719 kronor som han anses otillbörligt ha tillskansat sig.

Mille Markovic är känd från boken ”Den motvillige monarken” i avsnittet om kung Carl Gustafs vilda ungdom i Stockholms nattliv.
I boken uppger han att kungen och hans vänner regelbundet festade på hans nattklubb Club Power tillsammans med kvinnor från en ökänd strippklubb i Stockholm.
 
Sedan 2002 har Mille Markovic varit förtidspensionär på deltid. Och de senaste sex åren anses han inte haft någon arbetsförmåga alls, skriver Aftonbladet.
 
– Det var på grund av att det var så mycket krångel och problem med undre världen och polisen. Och att jag hade svårt att sova på nätterna, säger han tidningen.
 
Men Försäkringskassan har en annan uppfattning och menar att Mille Markovic haft inkomster samtidigt som han varit förtidspensionär.
 
När Mille Markovic 2008 dömdes till 2,5 års fängelse för bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott vaknade myndighetens utredare.
 
I förundersökningen framkom att Mille Markovic fungerat som konsult åt två välkända porrklubbar i Stockholm mot en ersättning av tio procent av omsättningen. Enligt Skatteverkets beräkning innebar det intäkter på drygt sex miljoner kronor.
 
Det finns också bandad telefonavlyssning där Mille Markovic skryter om att han tjänat 40 miljoner kronor.
 
Men är det rimligt att du ska ha sjukersättning samtidigt som du säger att du tjänar 40 miljoner?
– Ja, det är i och för sig fel. Det kan jag hålla med om. Men eftersom min läkare tyckte att jag mådde dåligt ansåg han att jag skulle ha det, säger han till Aftonbladet.

Lars-Anders Karlberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom