Skandaltyngda Metro Bank rasar på Londonbörsen

Den brittiska utmanarbanken Metro Banks aktie rasade nära 20 procent i Londonbörsens öppningshandel på torsdagen, efter att bankens kvartalsvinst för det första kvartalet rapporterats klart under marknadens förväntan efter stängning på onsdagen.
Skandaltyngda Metro Bank rasar på Londonbörsen - lse-london-stock-exchange-700_binary_6894448.png

Metro Bank har sett ett utflöde av insatt kapital efter att banken rapporterat felhantering av riskvikter tidigare i år. Aktien försattes i januari i ett kraftigt ras efter att bankens placeringar hamnat i fel riskkategori.

Att delar av låneportföljen hade varit placerad i en för låg riskkategori medförde bland annat att kapitaltäckningen försvagades när det uppdagades. Omständigheterna kring felplaceringarna utreds nu av myndigheterna FCA och Bank of England.

Metro Banks börsvärde har mer än halverats sedan årsskiftet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco