Skandiabanken Norge faller i premiärhandeln

Skandiabankens norska verksamhet, Skandiabanken ASA, börjar idag handlas på Oslobörsen.

Teckningskursen sattes till 46 norska kronor per aktie. Det var i den lägre delen av det aviserade intervallet 43 till 54 norska kronor.

Aktien handlades klockan 10.20 till 42,70 kronor. Det är en nedgång med 7,2 procent jämfört med teckningskursen.

Skandiabanken emitterar 6,53 miljoner nya aktier och tillförs 300 miljoner norska kronor. Banken har därefter 106,53 miljoner aktier och börsvärdet blir 4,9 miljarder norska kronor räknat på teckningskursen.

Ägaren Skandia Liv säljer 68,05 miljoner aktier, motsvarande 64 procent av aktierna i Skandiabanken efter nyemissionen och behåller ett ägande på 30 procent i banken. Carnegie, SEB och DNB stod bakom börsnoteringen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco