Skanska får bygguppdrag i New York och Seattle

Byggbolaget Skanska ska bygga strandpromenaden East Midtown Greenway, en entré till Pennsylvania Station i New York och ett center för vetenskap och innovation i Seattle.

Det förstnämnda kontraktet är värt 94 miljoner dollar, motsvarande cirka 887 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Projektet inleds i september och är planerat att öppnas under början av 2022.

Skanska har också tecknat ett avtal med Seattle University om att bygga ett center för vetenskap och innovation vid universutetets campus. Kontraktet är värt cirka 788 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet.

Projektet omfattar byggandet av en ny femvåningars byggnad om 10.300 kvadratmeter. Projektet inleds i juli och är planerat att vara färdigt i april 2021.

Det tredje projektet är ett avtal Skanska har tecknat med Vornado Realty Trust om att bygga ytterligare en entré till Pennsylvania Station i New York. Kontraktet är värt cirka 1,1 miljarder kronor, vilket inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet 2019.

Arbetet har påbörjats och beräknas pågå till och med 2020.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.