Skånskt storslam i samhällsbyggarpris

Citytunneln i Malmö tar hem guldmedaljen. Två andra skånska byggprojekt återfanns bland de nominerade. Det enda icke-skånska projekt som förmår utmana i finalomgången Bromma Blocks i Stockholm.

– Fast egentligen är alla de fyra nominerade projekten vinnare, även om Citytunneln vinner högsta priset, säger Björn Wellhagen på Sveriges Byggindustrier som är med och arrangerar samhällsbyggardagen.

Från början var det 30 byggprojekt som var med och tävlade om årets Stora samhällsbyggarpris.

Ur dessa 30 vaskade man fram fyra nominerade bidrag – Trafikverkets “Projekt 50-11” i Skåne,  den nya akut- och infektionsbyggnaden på universitetssjukhuset i Malmö, KF Fastigheters projekt Bromma Blocks i Stockholm och Citytunneln i Malmö.


Läs artikeln i sin helhet och se bildspel med Citytunneln på Byggvärlden.se!

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.