SKF-konkurrent ser fortsatta marknadsutmaningar

Det tyska kullagerbolaget Schaeffler, som konkurrerar med SKF och som vinstvarnade för helåret 2019 så sent som den 29 juli, redovisar ett justerat rörelseresultat om 556 miljoner euro för det första halvåret (794).
SKF-konkurrent ser fortsatta marknadsutmaningar - Schaeffler-700_binary_6950614.jpg

”Vi har initierat program som ska förbättra kostnads- och kapitaleffektivitet i samtliga tre divisioner”, skriver bolagets vd Klaus Rosenfeld i rapporten efter resultatminskningen.

Intäkterna uppgick till 7,2 miljarder euro under första halvåret, i nivå med motsvarande period i fjol. Den justerade rörelsemarginalen var 7,7 procent (11,0).

Bolaget förväntar sig enligt de besked som gavs häromveckan att intäktstillväxten kommer att hamnar mellan -1 procent och +1 procent i konstant valuta. Den tidigare prognosen låg på 1-3 procent.

Rörelsemarginalen före engångsposter justerades ned till mellan 7 och 8 procent, jämfört med tidigare 8-9 procent. Bolagets fokus är nu att nå de nya prognoserna, enligt bolagets vd.

”Efter de svåra första sex månaderna, som inte levde upp till våra förväntningar, tror vi att marknadsförutsättningarna kommer att vara fortsatt utmanade även under andra halvan av 2019. Det gäller särskilt för den globala fordonsbranschen, vars bestående svaghet bara delvis kompenseras av vår starka industriella verksamhet”, skriver Schaefflers vd.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco