SKF:s finanschef lämnar omedelbart

SKF:s Christian Johansson lämnar SKF med omedelbar verkan, "för att fortsätta sin karriär utanför koncernen".
SKF:s finanschef lämnar omedelbart - christian-johansson-700_binary_6956863.jpg

SKF vill inte ge närmare information om varför bolagsledningen sett sig nödgade till att abrupt byta finanschef.

Bolagets presschef Theo Kjellberg betonar dock att inga oegentligheter ligger bakom skiftet.

“Jag kan inte gå in på detaljer, men det behövs en förändring just nu. Och det finns absolut inga oegentligheter eller något sådant bakom”, säger Theo Kjellberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Den avgående finanschefen Christian Johansson rekryterades till kullagertillverkaren från Gunnebo sensommaren 2015.

Hans efterträdare blir enligt tisdagsmorgonens pressmeddelande Niclas Rosenlew som i dag är finanschef på det finländska it-bolaget Basware. Han tillträder den 17 juni.

“Detta är ett gemensamt beslut mellan parterna. Christian har gjort bra jobb, men detta är en del av verkligheten – så är det i alla bolag. Niclas har en stark affärsbakgrund och en starkare kompetens inom it och digitalisering i sin näringslivserfarenhet, och det är viktigt eftersom rollen som CFO också innebär ansvar för koncernens it-funktion”, säger Theo Kjellberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG