Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

"Skolan i vägen för business"

2010-11-10 09:03
Olof Gustafsson, 17 år.

"Problemet med att starta nya företag är att jag har för lite tid på grund av skolan", säger 17-årige Olof Gustafsson, som är på väg att starta sitt femte företag.

Olof Gustafsson går på Kungsholmens gymnasium men tankarna är ständigt hos hans fyra existerande företag och ett femte som är på gång.

- Jag har väldigt många idéer på företag som sköter sig själva, säger Olof Gustafsson i en intervju med SvD på onsdagen.

Han startade sitt första företag redan som 13-åring - nätbutiken Seriehyllan som säljer serietidningar.

Seriehyllans hemsida har han själv designat och han tar också själv hand om leveranserna av beställda tidningar.

Steget från Seriehyllan och den egendesignade hemsidan till webbutvecklingsföretaget Sitesolutions var inte långt.

Med två företag i ryggen startade han förra året två nya projekt - tidningen Serieblaskan, där han är chefredaktör för 22 frilansande medarbetare som skriver om serier och serieförlaget Serieplaneten.

Han har lyckats få in både sitt eget namn och Serieplaneten i Wikipedias svenska upplaga.

Där står det:
”Serieplaneten är ett svenskt seriförlag grundat av Olof Gustafsson. Förlaget ger ut serietidningar och Serieblaskan. Tidningen ”En hyllning till kungen av pop” med underrubriken ”Michael Jacksons liv som serietidning” gavs ut i december 2009. I maj 2010 gav Serieplaneten ut Stephenie Meyers liv som serietidning ”Historien om Stephenie Meyer”. Förlaget ger också ut tidskriften om tecknade serier Serieblaskan. I oktober 2010 blev Serieplaneten det första förlag att ge ut ett svenskt Simpson seriealbum ”Simpson möter Futurama”.

Lars-Anders Karlberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom