Skördeår för Banhof

Bahnhof har haft ett mellanår på börsen präglat av en rekordinvestering i ett nytt fibernät. Nu bör skördetiden stå för dörren.
Skördeår för Banhof - aktier-index-700_binary_6833767.jpg

Köp. Snabbväxande bredbandsoperatören Bahnhof har haft en trög utveckling på börsen under det senaste året. I september 2016 föll aktien 13 procent på nyheten att byggstarten skjuts upp för dotter­bolaget Elementicas serverhall. Anläggningen har ännu inte nått full beläggning och kostnaderna har därför strypts väsentligt.

Bahnhof rider på den snabbt växande fibermarknaden för såväl privatpersoner som företag. Regeringens mål om 95 procents fiberpenetration år 2020 eldar på.

Aktien är inget fynd med p/e 20 och ev/ebitda 11 på vår prognos för 2017. Det innebär en ­liten premie relativt jämförbara operatörskonkurrenter. Men giv- et att det nu är skördetid för Bahnhofs nya fibernät ser dock vinsttillväxten aptitlig ut de närmaste åren. Det finns även flera triggers i aktien i form av nya besked om Elementica eller varför inte sätta sprätt på nettokassan med ett förvärv. Köp aktien som bör nå riktkursen 200 kronor om ett år.

Det här är en nedkortad version av analysen: Skördeår väntarBahnhof har haft ett mellanår på börsen präglat av en rekordinvestering i ett nytt fibernät. Nu bör skördetiden stå för dörren.. Prenumeranter kan läsa genom att trycka på länken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco