Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Skördeår för Banhof

2017-04-05 08:22
Foto: IBL

Bahnhof har haft ett mellanår på börsen präglat av en rekordinvestering i ett nytt fibernät. Nu bör skördetiden stå för dörren.

Köp. Snabbväxande bredbandsoperatören Bahnhof har haft en trög utveckling på börsen under det senaste året. I september 2016 föll aktien 13 procent på nyheten att byggstarten skjuts upp för dotter­bolaget Elementicas serverhall. Anläggningen har ännu inte nått full beläggning och kostnaderna har därför strypts väsentligt.

Bahnhof rider på den snabbt växande fibermarknaden för såväl privatpersoner som företag. Regeringens mål om 95 procents fiberpenetration år 2020 eldar på.

Aktien är inget fynd med p/e 20 och ev/ebitda 11 på vår prognos för 2017. Det innebär en ­liten premie relativt jämförbara operatörskonkurrenter. Men giv- et att det nu är skördetid för Bahnhofs nya fibernät ser dock vinsttillväxten aptitlig ut de närmaste åren. Det finns även flera triggers i aktien i form av nya besked om Elementica eller varför inte sätta sprätt på nettokassan med ett förvärv. Köp aktien som bör nå riktkursen 200 kronor om ett år.

Det här är en nedkortad version av analysen:

Läs mer: Skördeår väntar
. Prenumeranter kan läsa genom att trycka på länken.

Jonas Elofsson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom