Skräckindex rusar till 9-månadershögsta

Efter en lugn sommar har det så kallade skräckindexet, VIX-indexet, stigit kraftigt under veckan. Nu ligger indexet på den högsta nivån sedan Donald Trump blev vald till USA:s president.
Skräckindex rusar till 9-månadershögsta - wall-street-trader-700-170223_binary_6827751.jpg

I måndags låg indexet, som ibland kallas för fear-index eller risk-index, på strax under 10, vilket var den lägsta nivån på ett halvt sekel. Sedan dess har indexet stigit och VIX var drygt 40 procent högre på torsdagen, jämfört med onsdagen.

Enligt Financial Times nådde VIX-index 16,17 i den asiatiska handeln på fredagen, vilket är den högsta nivån sedan 9 november 2016.

VIX-index visar volatiliteten på optionerna som handlas på Chicago Board Options Exchange för de aktier som ingår i S&P 500.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.