Slack rasade på Wall Street

Chattapplikationen Slacks aktie rasade 14 procent i den amerikanska efterhandeln på onsdagen efter att bolaget rapporterat starkare siffror än väntat men samtidigt guidat för inbromsande försäljningstillväxt och större förlust under andra halvan av året.
Slack rasade på Wall Street - slack-700_binary_6959327.jpg

Slack såg tidigt på torsdagen ut att öppna dagens handel på den lägsta kursen hittills sedan bolaget börsnoterades tidigare i år, omkring 20 procent ned från noteringen. Kursraset i efterhandeln utlöstes av prognoser om trögare omsättningstillväxt och ökad konkurrens.

”Tillväxttakten kommer att gå ner när vi växer oss större. Men vi ser fortsatt väldigt stark tillväxt”, sade vd Stewart Butterfield, enligt Bloomberg.

Meddelandeappen, som är särskilt populär bland kontorsarbetare, utmanas av flera tuffa konkurrenter bland vilka Microsoft, Google och Facebook är de mest namnkunniga.

Slack spår en tredjekvartalsförlust på 8-9 cent per aktie, mot väntade förlusten 7 cent enligt Refinitiv.

Techbolaget höjde dock guidningen för helårets omsättning till intervallet 603-610 miljoner dollar, vilket motsvarar en tillväxt på 50-51 procent jämfört med fjolåret, från att tidigare ha spått en tillväxt på 47-50 procent. Samtidigt var förlusten 14 cent per aktie i det rapporterade kvartalet, det andra för året, lägre än väntade 19 cent, enligt Factset.

Det faktum att delårsrapporten kom in bättre än väntat var inte tillräckligt, skrev MKM:s analytiker Rohit Kulkarni i en analys.

”Det är tunna marginaler och hög värdering”, skrev han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets