Små rörelser väntas i börsöppningen

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagens handel med små indexrörelser efter att ha slutat på minus dagen före.
Små rörelser väntas i börsöppningen - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Onsdagens huvudpunkt globalt sett är räntebesked från amerikanska Federal Reserve, men det kommer som vanligt efter den svenska börsens stängning.

Fokus ligger också kvar på läget i handelskonflikten mellan USA och Kina. På tisdagen kom uppgifter om att Trump-administrationen kan låta deadline den 15 december passera utan att införa tullar på Kina-varor för 160 miljarder dollar. Peter Navarro, handelsrådgivare till Donald Trump, sade dock att inget beslut fattats, vare sig om nya tullar eller ett avtal.

På tisdagens Wall Street var det små rörelser och de ledande börsindexen stängde på minus 0,1 procent. Asien börserna följde upp med även där mindre förändringar.

Vid 8.30-tiden på onsdagen låg terminerna för tyska DAX index och Parisbörsens CAC40 runt oförändrade nivåer och för Londonbörsen på +0,3 procent. Även förhandeln i Stockholm hos IG indikerade en öppning runt oförändrade nivåer. Också för USA-terminerna var det små rörelser på morgonen svensk tid.

Ica spår att investeringsnivån för 2020 blir 4 miljarder kronor och för 2019 3,3 miljarder, det senare är något lägre än bolagets tidigare uppskattning. Det framgår av ett pressmeddelande inför Icas kapitalmarknadsdag på onsdagen.

Även Hexagon arrangerar kapitalmarknadsdag på onsdagen.

Bland morgonens nyheter har First North-bolaget Hemcheck har tecknat ett samarbetsavtal med storbolaget Siemens Healthineers kring marknaden för blodgasanalyser med fokus på Norden. Parterna ska tillsammans leverera en helhetslösning till kunderna och erbjuda blodgasanalys med tillhörande hemolyskontroll, något som inte finns på marknaden sedan tidigare, enligt Hemcheck.

Spanska Inditex, som bland annat äger klädkedjorna Zara och Massimo Dutti, redovisade för februari-oktober nettoresultat och nettoomsättning som låg nära analytikerestimaten i Infront Datas sammanställning. Inditex upprepar sin prognos om att den jämförbara försäljningen väntas öka med 4-6 procent under verksamhetsåret 2019/2020.

Skanska har sålt en andel om 90 procent av en kontorsfastighet i Houston, Texas för motsvarande cirka 3,5 miljarder kronor.

På råvarumarknaden har oljepriset backat efter indikationer om oväntad lagerökning i de amerikanska råoljelagren efter lagersiffror från branschorganisationen API. I eftermiddag redovisas den officiella lagersstatistiken från amerikanska energidepartementet. Dessutom kommer Opec med månadsrapport på onsdagen.

Rekommendationer

* Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Electrolux till sälj från neutral, enligt Bloomberg.

* Barclays Capital sänker sin rekommendation för Lundin Mining till jämvikt från övervikt. Riktkursen är satt till 7 kanadadollar, framgår av Bloomberg First Word.

Makroagenda

– SCB: KPI november kl 9.30

– USA: KPI november kl 14.30

– USA: oljelager (DOE), veckostatistik kl 16.30

– FED: räntebesked kl 20.00

Samtliga bedömare i Bloomberg News prognosenkät spår oförändrad styrränta från Fed på 1,50-1,75 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.