Små rörelser väntas på börsen

Stockholmsbörsen såg på torsdagen ut att inleda handeln med små indexrörelser, efter en nedgång på onsdagen och en vändning uppåt i New York på kvällen.
Små rörelser väntas på börsen - nasdaq-omx-affarsvalrden-700_binary_6867910.jpg

På onsdagen uppgavs att USA och Japan ingått ett initialt handelsavtal, som bland annat innefattar handel av digitala varor värda 40 miljarder dollar. Samtidigt har WTO meddelat att det kommer att godkänna USA-tullar på europeiska varor för cirka 8 miljarder dollar, som kompensation för europeiska subventioner av Airbus.

I Asien har de ledande indexen rört sig måttligt, med undantag för den tekniktunga Shenzhenbörsen i Fastlandskina som backat drygt 2 procent.

Omkring klockan 8.30 var terminerna för CAC40 i Paris, DAX i Frankfurt och FTSE 100 i London i princip oförändrade. Förhandeln hos IG indikerade en öppning 0,1 procent nedåt för Stockholms OMXS30-index.

Ericsson har gjort en avsättning på 12 miljarder kronor som kommer att belasta årets tredje kvartal. Avsättningen görs sedan Ericsson bedömt hur mycket en uppgörelse med de amerikanska myndigheterna DOJ och SEC kommer att kosta.

Oasmia, som i år fått ny styrelse och ledning efter en utdragen ägarstrid, redovisade ett rörelseresultat på -35,9 miljoner för kvartalet maj-juli, en större förlust än de 26,6 miljoner som var facit motsvarande period i fjol.

NCC ska tillsammans med Vasakronan bygga en kontorsfastighet, Magasin X, i Uppsala. Ordervärdet är 415 miljoner kronor och registreringen sker i tredje kvartalet.

Sinch, som tidigare hette CLX Communications och levererar molnbaserade kommunikationstjänster har köpt det franska företaget Myelefant för 18,5 miljoner euro kontant. Myelefant grundades i Paris 2010 och har utvecklat en molnbaserade mjukvaruplattform för mobil kundinteraktion.

Flera insynspersoner i Fingerprint Cards har köpt aktier i biometribolaget. Bland annat har bolagets ordförande och största ägare Johan Carlström köpt 500.000 aktier till ett värde av 8,8 miljoner kronor.

Scout Gaming har ingått ett ramavtal med Eurovision Sport, som enligt bolaget väntas ha viss inverkan på Scout Gamings intäkter 2019 men har potential att få större effekter kommande år.

Sagax säljer två fastigheter för 173 miljoner kronor till Obox Sverige. Priset motsvarar redovisat värde.

Kindred har fått en sänkt riktkurs av Nordea, till 85 kronor från 95, medan köprekommendationen kvarstår. Aktien stängde på 56:80 kronor på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Holmen till 280 kronor från 220 kronor och upprepar köp. Aktien stängde i går på strax under 225 kronor.

Köp Alimak men avvakta med Nent och Upsales, råder Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Gaming Innovation Group, GIG, har en potentiell uppsida på över 40 procent till en basvärdering på 13 kronor, anser Redeye. Redeyes analyser är vanligen gjorda på uppdrag av och finansierade av bolagen som analyseras.

RLS Global har gjort en riktad nyemission på drygt 7,5 miljoner, vilket tillför cirka 50 miljoner kronor. Emissionen ska bland annat finansiera vidareutvecklingen av det kliniska utvecklingsprogrammet och förberedelser til FDA-inlämningen.

First North-listade researrangören Unlimited Travels ordförande Anders Ehrling samt ledamoten Johan Almquist lämnar styrelsen med omedelbar verkan, och Anna Elam tillträder som ny ordförande med omedelbar verkan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.