Små rörelser väntas på börsen

Stockholmsbörsen såg på onsdagen ut att inleda handelsdagen med små indexrörelser.
Små rörelser väntas på börsen - nasdaq-omx-affarsvalrden-700_binary_6867910.jpg

Detta trots att USA-börserna kvällen före backat på bred front, då ordkriget mellan USA och Kina överskuggade uttalandena från Fedchefen Jerome Powell om att centralbanken ska vidta åtgärder för att lugna marknaderna. S&P 500 stängde ned 1,6 procent.

Även Asienbörserna har under morgonen handlats lägre med nedgångar i såväl Tokyo som Hongkong, i väntan på de handelssamtal mellan USA och Kina som väntas starta på torsdag.

Omkring klockan 8.30 hade terminerna i Frankfurt och Paris stigit med mellan 0,1 och 0,3 procent. Handeln på IG indikerade samtidigt en öppning 0,1 procent ned för Stockholmsbörsens OMXS30-index.

En konjunkturprognos från Handelsbanken på onsdagen visar att den svenska ekonomin mattas av snabbare än väntat, inte minst inom industrin, och bilden att landet går mot en lågkonjunktur står sig.

Klädhandelns försäljning sjönk i september med 2,9 procent mätt i löpande priser, jämfört med samma månad i fjol. Skohandeln backade 6,9 procent, enligt Svensk handel Stils Stilindex.

IT-återförsäljaren Dustin ökade omsättningen rejält under räkenskapsårets fjärde kvartal och hade en organisk försäljningstillväxt på 11,2 procent. Rörelseresultatet på 102 miljoner kronor var dock lägre än analytikernas förväntningar, som låg på 112 miljoner enligt Bloomberg News sammanställning.

Raytelligence byter vd – Klas Arvidson tar över efter Per-Arn Viberg, som i stället blir teknikchef i bolaget. Klas Arvidson har hittills varit vice vd i Raytelligence.

Kappahl, som är på väg bort från börsen efter ett bud från Mellby Gård, redovisade för räkenskapsårets fjärde kvartal sin starkaste jämförbara försäljningsökning på tre år – plus 4,8 procent.

Haldex flyttar monteringen av bromshävarmar från USA till Mexiko, vilken väntas belasta fjärde kvartalet med 27 miljoner kronor.

Greater Than har beslutat om en riktad nyemission till ett fåtal investerare. Emissionen omfattar drygt 408.000 aktier till en teckningskurs på 66 kronor, motsvarande en rabatt på runt 3 procent från tisdagens stängningskurs.

Oboya Horticulture, som levererar utrustning till odlingsindustrin samt till hemmaodlare, gör en företrädesemission på drygt 41 miljoner kronor. Teckningskursen är satt till 3:60 kronor, att jämfört med tisdagens stängningskurs på 3:98 kronor.

Inwido har fått en sänkt rekommendation av Handelsbanken, till behåll från köp, medan riktkursen dragits ned till 56 kronor från tidigare 68. Aktien stängde på tisdagen vid 52 kronor.

Redeye har höjt värderingen i sitt så kallade basscenario för Irlab Therapeutics till 70 kronor från tidigare 50. Redeyes analyser görs vanligen på uppdrag av bolagen, som ersätter Redeye för analysen.

Volvo har fått en sänkt riktkurs av Nordea, till 175 kronor från tidigare 200, efter att på tisdagen ha stängt vid 129:85 kronor.

JM:s riktkurs har däremot höjts marginellt av Nordea, till 290 kronor från 285.

Net Ents riktkurs har justerats upp till 33 kronor, från 30, av ABG Sundal Collier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets