Småbolagens uppgång talar för fortsatt lyft på Wall Street

2016-03-16 09:13 Ola Söderlind
Foto: Wang Lei/Xinhua Press/Corbis/All over press

Enligt en analytiker på Piper Jaffray är småbolagens framfart på USA-börsen positivt för investerare som tror på fortsatta lyft på Wall Street.

Efter den svaga inledningen av börsåret har S&P 500 vänt kraftigt uppåt. Sedan botten i mitten av februari har indexet stigit med 12 procent. Bland de mindre bolagen på Russell 2000-index har uppgången varit 20 procent under samma period. Värt att notera är dock att Russell 2000-indexet föll mer än S&P 500 under inledningen av året.

Craig Johnson, teknisk analytiker på Piper Jaffray, ser det senaste kurslyftet på Russell 2000 som en signal på att börsuppgången i USA lär fortsätta.

- Det här rallyt visar att det finns ytterligare utrymme för en uppgång och småbolagen kommer vara ledande i den utvecklingen, säger han till CNBC.

Enligt Craig Johnson leds ofta de större kursrörelserna på Wall Street av "mindre kvalitativa" bolag - de mindre, mer känsliga aktierna - snarare än de så kallade blue chip-aktierna.

Larry McDonald, global strategichef på ACG Analtytics, är av motsatt åsikt.

- Småbolagen lockar investerarna just nu, men om det är ett rally så är det ett rally i en björnmarknad, säger han till CNBC.

Ola Söderlind

Premiumnyheter

Aktuellt inom