Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Smyckeskedja lyfter i förhandeln

2019-12-05 15:09
Foto: Wang Ying/TT

USA-börserna ser på torsdagen ut att fortsätta uppåt i öppningen när optimismen om ett handelsavtal mellan USA och Kina ligger kvar.

Vid 14.45-tiden var terminen för Dow Jones industriindex upp med 0,3 procent och det gällde också terminerna för det bredare S&P 500 och för Nasdaq 100.

På onsdagen uppgav källor för Bloomberg News att parterna fortsatt rör sig framåt mot ett fas ett-avtal och att USA:s förhandlare förväntar sig att ett avtal med Kina skulle kunna avslutas före USA:s planerade tullhöjning den 15 december. På torsdagsmorgonen sade en talesperson för Kinas handelsdepartement att Kina och USA är i nära kontakt med varandra avseende handelsfrågorna. Om ett avtal nås ska tullar tas bort i linje med detta avtal.

USA-statistik före öppningen visade att USA:s samlade underskott i handelsbalansen minskade mer än väntat i oktober. Siffror visade också att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA var lägre än analytiker räknat med, enligt Bloomberg News. Statistiken fick ingen direkt marknadspåverkan. Dollarn var inför börsöppningen marginellt svagare mot euron och USA-räntorna hade gått upp lite i linje med resten av världen.

I Asien steg flertalet av börserna på torsdagen. I Europa noterades börserna lite blandat, med samlingsindexet Stoxx 600 på plus men lätt nedåt på börserna i London och Frankfurt.

Oljepriserna låg lätt uppåt på torsdagseftermiddagen efter att ha rusat dagen före. Opec+ och Opec håller möte i Wien under torsdagen och fredagen.

Smyckeskedjan Signet höjer helårsprognosen och redovisade bättre siffror än väntat för tredje kvartalet. Aktien klättrade nära 8 procent i den amerikanska förhandeln.

Juveleraren Tiffanys vinst var i stället sämre än väntat och aktien backade något.

Lågprisvaruhuskedjan Dollar General steg 2,8 procent i förhandeln efter att rapportsiffrorna var bättre än analytikerestimaten samtidigt som helårsprognosen höjdes.

På torsdagens fortsatta makroagenda finns industriorder klockan 16.00.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom